Risaco
Auto

beter dan niets

Het is voor bestuurders van grote voertuigen gewoon super lastig om achteruit te rijden. Grote voertuigen hebben een grotere dode hoek waardoor het veel moeilijker is voor de chauffeurs van deze voertuigen om veilig achteruit te rijden. De kans op ongelukken is bij voertuigen met een grote dode hoek dan ook hoger dan bij voertuigen met een kleinere dode hoek. De belangrijkste oorzaak daarvan is omdat er bij grote voertuigen meestal maar een deel van de omgeving van het voertuig kan worden gezien. Chauffeurs weten daarom ook vaak niet wat er achter zich afspeelt.

Om schade ongelukken en ongevallen tijdens het achteruitrijden tegen te gaan kun je gebruik maken van een achteruitrijcamera. Een achteruitrijcamera neemt het grootste deel van de dode hoek van een groot voertuig weg waardoor schade maken ineens verleden tijd is. Een camera is daarom erg nuttig voor bestuurders van grote voertuigen. Toch hebben bestuurders van andere voertuigen ook veel aan een dergelijke camera, want bestuurders van kleine voertuigen wordt aangeraden zo’n camera aan te schaffen. Veiligheid gaat voor.

De schade die dan wordt voorkomen is vaak meer dan de prijs van een nieuwe achteruitrijcamera. De reden waarom mensen geen achteruitrijcamera kopen is omdat de prijs van een achteruitrijcamera ergens tussen de tweehonderd en de driehonderd euro begint en dat vinden veel autobezitters duur.

Het enige nadeel op dit moment lijkt dat het combineren van de monitor en de camera lastig is. Zo is het niet mogelijk om camos camera te koppelen aan een monitor van een volledig ander merk. Het enige merk dat rekening houdt met verschillen tussen voeding van de verschillende camera is van Zwitserland. Met van Zwitserland is het wel mogelijk om verschillende merken aan te sluiten op hun camera’s en monitors.

Daarom is dit bedrijf ook zo onwijs succesvol, zeker in de laatste aantal jaren zijn hun verkoopcijfers geëxplodeerd.

http://www.vanzwitserland.nl/