Risaco
Auto

Leasen is kiezen

Je mag een bedrijfsauto leasen van je baas. Klein feestje uiteraard. Maar voordat je je feestmuts afzet, mag je nog even aan de bak. Er zijn namelijk nog behoorlijk wat keuzes te maken. Blaas dus nog een laatste keer op je toeter en lees dan even verder zodat je weet waar je allemaal over na moet denken.

Dikke bak of brikkie
Je ziet jezelf vast al rijden in een glimmende dikke bak. Maar dat is mogelijk niet helemaal wat het bedrijf voor ogen had bij het leasen van een bedrijfsauto. Het is daarom van belang om te weten welk budget er beschikbaar is voor jouw nieuwe bolide. Zo kun je zelf eens snuffelen tussen de mogelijkheden die binnen dit budget passen. Wellicht kom jij dan toch bij een stijlvolle vierwieler uit, en kan je baas die kleine knalgele 3-deurs mooi aan je collega slijten.

Vergeet de bijtelling niet
Wil je met jouw nieuwe kameraad in de weekenden ook je ouders aan de andere kant van het land kunnen bezoeken, dan zal je te maken krijgen met een bijtelling. Als het bedrijf waar je werkt een bedrijfsauto voor je gaat leasen, wordt dit gezien als een aanvulling op je loon. Je betaalt dan belasting over je loon plus een bepaald percentage van de nieuwprijs van je auto. Het kan dus aardig schelen of je een bedrijfsauto gaat leasen die 4% bijtelling heeft, of een auto die 25% bijtelling heeft.

Een milieuvriendelijke keuze
Een lage bijtelling is leuk, maar het is sowieso niet verkeerd om het milieu een beetje te ontlasten. Tegenwoordig worden er steeds meer milieuvriendelijke auto’s gemaakt die een lage CO2 uitstoot hebben of zelfs volledig elektrisch rijden. Ook bestaan er veel hybride auto’s die bijvoorbeeld zowel op benzine als op elektriciteit rijden. Een bedrijfsauto leasen betekent dus eerst een heleboel keuzes maken. 

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl