Risaco

Wat zijn de voordelen van leasen?

Heb je als bedrijf een bedrijfsauto nodig, dan kun je ervoor kiezen om een auto te leasen. Leasen heeft zo zijn voordelen. Je bent ten eerste niet meteen een groot bedrag kwijt als je een auto zou kopen en je rijdt altijd in een nieuwe auto. Het onderhoud, de verzekering, de wegenbelasting, alles loopt via de leasemaatschappij. Je hebt er dus geen omkijken naar. En als je de kosten per maand via leasen vergelijkt met de kosten die je kwijt zou zijn als je de auto zou kopen, dan kom je tot de verrassende ontdekking dat leasen niet eens zo duur is. 

Hoe kies je de beste leaseauto?

Als je een auto gaat leasen, dan kijk je natuurlijk eerst naar de mogelijkheden van de auto. Hoe ruim is de auto, wat kun je erin vervoeren en hoeveel gaat de auto per maand kosten? Dit zijn allemaal overwegingen om mee te nemen in je keuze voor welke auto je gaat. Ga je bijvoorbeeld een Volkswagen Caddy leasen, dan weet je dat je hierin veel kunt vervoeren. Deze bedrijfswagen is zuinig, heeft een strak design, een groot laadvermogen en veel bergruimte. Je weet dat je met deze auto een betrouwbare auto gaat leasen. En mocht er wat mee zijn, dan gaat het onderhoud via de leasemaatschappij. Wel zo makkelijk.

Fiscale voordelen van leasen

Als bedrijf heb je fiscale voordelen als je een auto gaat leasen. Zo kun je de kosten van de leaseauto aftrekken van de belasting. Kies je voor de leasevorm financial lease, dan komt de auto weliswaar bij het vermogen van het bedrijf, maar je mag dan wel de investering, rente- en afschrijvingskosten aftrekken van de belasting. Daarnaast wordt er geen bijtelling berekend als je als werknemer in een auto van de zaak rijdt en niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen