Risaco
Image default
Zakelijke dienstverlening

Digitalisering door Metamorfoze

De bescherming van cultureel erfgoed is geen evidente opgave. Zeker bij hele oude materialen, zoals oudere boeken of documenten, kan het verval van papier soms niet worden tegengehouden. Het digitaliseren van deze documenten is een alomtegenwoordige oplossing. Het zorgt er niet alleen voor dat oudere informatie bewaard blijft, maar tegelijk ook een stuk toegankelijker wordt voor een breed publiek. Bij GMS helpen ze hier graag bij door middel van Metamorfoze. Dit proces zorgt ervoor dat alle vormen van cultureel erfgoed op een deskundige manier naar een digitaal medium worden overgezet.

Hoe gaan zij aan het werk?

Door middel van een beproefd stappenplan weten de medewerkers van GMS gebruik te maken van Metamorfoze. Zo maken zij eerst een projectplan op. Vanaf dag één bekijken ze precies wat allemaal vereist is voor het streven van de Metamorfoze kwaliteit. Zo kijken ze per project naar specifieke omstandigheden en nemen ze alle verschillende factoren in overweging. Vervolgens begint de inventarisatie en inname waarbij alle materialen van de opdrachtgever worden bekeken. Met overleg en goedkeuring van de opdrachtgever wordt het materiaal meteen ingeklaard. Daarop volgt de uitvoering van de Metamorfoze waarbij eveneens door GMS gebruik wordt gemaakt van een controleprocedure, zodat het gehele proces naar behoren verloopt.

Reken op een uitstekende service

Aan het einde van de rit krijgt u de digitale bestanden met een keurige indexering toegestuurd. In overleg met de opdrachtgever wordt er gekeken naar de ideale omstandigheden en in welk type bestand u het eindresultaat graag ontvangt. Reken daarom op niets minder dan een service op maat van de specialisten van GMS. In het geval van Metamorfoze rekent u op geen betere partner. Op die manier hebben zij reeds vele projecten met succes volbracht voor onder andere het Stadsarchief van Amsterdam of de Zeeuwse Bibliotheek. Laat de specialisten weten waarvoor u ze nodig heeft!

https://gmsnl.com/