Risaco

Heeft uw bedrijf behoefte aan personeelsadvies?

Personeelsadvies is iets waar veel organisaties behoefte aan heeft, het is alleen niet het eerste wat in mensen opkomt als er iets speelt op de werkvloer. Vaak hebben bedrijven het idee dat kleine problemen zelf wel opgelost kunnen worden zonder dat hiervoor hulp nodig is van een externe partij. Personeelsadvies is op veel verschillende problemen van toepassing, de naam zegt het al, het gaat om problemen die betrekking hebben op personeel gerelateerde zaken. Er zijn maar een beperkt aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in het geven van personeelsadvies, Simpra is in de regio een van de weinig.

Wanneer is personeelsadvies de juiste optie?

Zoals ik in de bovenstaande alinea al genoemd heb is personeelsadvies voor veel verschillende soorten problemen van toepassing. Bijvoorbeeld, als een werknemer voor een lange periode ziek is, wat doe je dan? Of als het team niet functioneert zoals de bedoeling is, er zijn conflicten bij medewerkers onderling, managers hebben ruzie of mensen weigeren taken te nemen. Zo zijn er nog veel ander soort problemen waarbij u bijvoorbeeld Simpra kunt inschakelen voor personeelsadvies. Om erachter te komen of u door Simpra geholpen kunt worden is de beste optie om contact op te nemen met hem, jullie kunnen een afspraak maken om samen een bak koffie te drinken en te bespreken of hij u dienst kan zijn en kan adviseren.

Hoe verloopt het proces van personeelsadvies?

Als u vraagt om personeelsadvies beginnen jullie met een intakegesprek, hierin bespreken jullie het probleem wat er speelt en stemmen jullie de verwachtingen met elkaar af. Hierna gaat de adviseur kijken hoe hij het gaat aanpakken, in de meeste gevallen wordt er gevraagd of hij een aantal personen uit de organisatie kan spreken, op deze manier krijgt de adviseur van Simpra meer inzicht in het probleem, hij hoort het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Hierna zal er een tijdje geen contact zijn, de adviseur gaat de resultaten van het onderzoek verwerken in een adviesrapport, zodra dit klaar is komt hij het bij u intern presenteren en bespreken jullie samen hoe de adviezen geïmplementeerd gaan worden, indien nodig helpt de adviseur van Simpra hierbij.