Risaco
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kies in het bedrijfsleven steeds vaker voor een cloud werkplek

Met diensten als Facebook, Spotify en Google Drive maakt vrijwel iedereen al gebruik van de cloud en met een cloud werkplek kunt u dit principe ook toepassen binnen uw bedrijf. Via een cloud werkplek is het mogelijk om altijd toegang tot de software en gegevens van uw bedrijf te hebben, ongeacht via welk apparaat. Hierdoor kunnen uw werknemers thuis, op hotel of in de trein altijd in dezelfde digitale omgeving werken als op kantoor.

Wat is een cloud werkplek?

Een cloud werkplek wordt steeds populairder in het bedrijfsleven. Er zijn veel bedrijven, zoals bijvoorbeeld Cloudiction, die een cloud werkplek voor uw bedrijf kunnen inrichten. Ze worden ook aangeboden onder termen als online werkplekken, hosted desktop, digitale werkplek of een cloud desktop. Daarnaast kunt u bij het installeren van een cloud werkplek ook kiezen voor een Managed Service Provider, daarover straks meer.

Voordelen van een cloud werkplek

Overal toegang

Het enige dat uw werknemer nodig heeft is een desktop computer, laptop, tablet of telefoon met een internetaansluiting. Vanaf zijn of haar apparaat kunnen zij dan overal werken en de data wordt direct gesynchroniseerd als er op een later moment wordt overgestapt op een ander apparaat.

Eenvoudig samenwerken

U kent het vast wel, twee werknemers die tegelijk aan hetzelfde document werken waardoor het nooit duidelijk is welke versie nu uiteindelijk de juiste is. Door samen te werken in de cloud worden de aanpassingen direct gesynchroniseerd waardoor de aanpassing in hoofdstuk 9 van werknemer A in hetzelfde document staan als de aanpassing van de intro door werknemer B.

Bescherming van vertrouwelijke gegevens

Met de strenge wet van de AVG is een lek van vertrouwelijke gegevens een duur grapje met boetes tot wel 20 miljoen. Toch is verlies van vertrouwelijke gegevens snel gebeurd; een laptop of usb-stick wordt door een werknemer per ongeluk op een openbare plek achter gelaten en kan niet meer teruggehaald worden. De gegevens in de cloud zijn allemaal versleuteld waardoor iemand zonder toegangsgegevens niet bij de vertrouwelijke informatie kan geraken. Ook niet op de laptop waar uw werknemer zonet nog op gewerkt heeft.

Geen ICT-afdeling met een Managed Service Provider

Veel bedrijven die cloud werkplekken aanbieden hebben vaak ook de dienst ‘Managed Service Provider’. De Managed Service Provider neemt het beheer en onderhoud van de digitale werkplek volledig op zich en zorgt dat u minder of geen eigen ICT-personeel meer in dienst hoeft te nemen.