Risaco

Online Marketing

Voor school heb ik stage lopen gelopen bij bureau voor online marketing. Ik zit momenteel in mijn tweede en laatste jaar van mijn opleiding Marketing en Communicatie. Het is een sprint opleiding en ik ben in plaats van 3,5 jaar alleen 2 jaar bezig. Super tof als je het aankan natuurlijk. In het eerste jaar hebben wij veel toetsen gehad en veel theorie geleerd om ons voor te bereiden op het tweede jaar en stage lopen. Ik was lang op zoek naar een stage en vond het moeilijk om iets te vinden. Meeste bedrijven die ik leuk vond waren of te ver weg, of hadden net een stagiaire al gevonden. Uiteindelijk vond ik wel een goede stage en hier leg ik graag uit wat voor een het was.

Doelbewust Online Marketing

Na lang zoeken vond ik Doelbewust online marketing bureau in Veenendaal. Ze waren op zoek naar een marketing stagiaire en vrij snel werd ik ook aangenomen.

Werkzaamheden

Ik vond mijn werkzaamheden bij Doelbewust heel leuk. We waren vooral met online marketing bezig, en dus met zoekmachine optimalisatie, AdWords het advertentie programma van Google en zoekwoorden onderzoeken. Mijn stage begeleider had veel geduld met uitleg en was altijd open om antwoorden te geven op extfra vragen die ik had. Tijdens mijn stage heb ik voor veel klanten gewerkt en geprobeerd hun positie in Google hoger te krijgen op bepaalde zoektermen. Zo zorg ik dat zij makkelijker gevonden worden en dus meer klanten binnen krijgen. Verder heb ik ook met AdWords gewerkt, waar mensen bepaald prijs moeten betalen per klik en worden bovenaan Google geplaatst met hun advertenties.

Een leerzame ervaring

Ik vond mijn stage een leerzame ervaring. Ik ben heel blij dat ik de mogelijk kreeg om bij Doelbewust stage te lopen, en de kans had om zoveel nieuws te leren.