Risaco
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is outplacement coaching

Je weet waar je staat – en waar je naartoe wilt! Het is alleen een kwestie van de juiste weg vinden. Of het nu gaat om loopbaancoaching, communicatieproblemen, het omgaan met conflicten of het verbeteren van je assertiviteit: outplacement coaching helpt je!

Soms kom je in een situatie terecht waarin je de oplossing voor een vraagstuk even niet ziet. Dit kan een situatie zijn op je werk of in je privéleven. Of je staat op een kruispunt in je leven en weet niet welke weg in te slaan. Helderheid verkrijgen over wie en waar je op dit moment bent en waar je naartoe wilt, zijn dan eerste stappen in de goede richting. Je krijgt vervolgens nieuwe gezichtspunten die je helpen om daar te komen waar je wilt zijn. Het verder ontwikkelen van je kwaliteiten maakt onderdeel uit van het proces en draagt bij aan het vergroten van je persoonlijke effectiviteit.

Wanneer outplacement coaching?

–      Balans vinden tussen werk- en privé

–      Loopbaanplanning

–      Sollicitatiebegeleiding

–      Stress hanteren

–      Werken aan zelfvertrouwen

–      Assertiviteit ontwikkelen

–      Verbeteren van communicatie

–      Conflicthantering

–      Je bent op zoek naar een nieuwe baan (outplacement)

Hoe gaat het in z’n werk?

Na het intake gesprek waarin gesproken wordt over jouw achtergrond en te behalen doel(en), ga je samen met de coach aan de slag. Je voert gesprekken en doet oefeningen. Eventueel aangevuld met huiswerkopdrachten. Het aantal sessies is afhankelijk van de hulpvraag (eenvoudig of complex) en van je eigen motivatie en inzet. Soms is coaching alleen niet voldoende en kan integratieve psychotherapie een waardevolle aanvulling zijn.

Vergoedingen

Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

In bepaalde situaties is het denkbaar dat een werkgever bereid is de kosten (gedeeltelijk) voor zijn rekening te nemen, bijvoorbeeld vanuit de Wet Poortwachter en spoor 2 re-integratie. In dit geval geldt vaak het bedrijfstarief. Voor een andere tegemoetkoming in de kosten kan gedacht worden aan regelingen zoals Persoons Gebonden Budget (PGB) en belastingaftrek.

https://www.outplacementverzekering.nl